Ervaringen

In 1985 stapte mijn moeder voor de eerste keer bij Peter in de auto, een Mercedes 190E.
Enthousiast manoeuvreerde Peter haar door de straten van Leiden. Met veel geduld kreeg zij het terugschakelen van drie naar twee onder de knie.

Op de dag van het examen was niet helemaal duidelijk wie nou de meeste zenuwen had, Peter of mijn moeder. Maar dat maakte niet uit, want ze was geslaagd.

Mijn vader nam een jaar later motorlessen bij Peter en slaagde al na een paar lessen.
Op mijn 18e verjaardag mocht ik met gezonde spanning eindelijk in de, inmiddels nieuwe, Mercedes van Peter rijden. Peter stelde mij op mijn gemak en daardoor was rijden met hem een feestje en keek ik telkens uit naar de volgende les. Na 20 lessen vond Peter dat ik toe was aan het examen én ik slaagde in één keer. In het begin was het wennen om alleen in de auto te zitten, maar ik hoorde steeds Peter in mijn hoofd: “Binnenspiegel, buitenspiegel, over je schouder voor de dode hoek”.

Op de 16e verjaardag van mijn broertje kwam Peter opnieuw voorrijden. Mijn broertje had verwacht dat het een eitje zou zijn, maar dat viel toch tegen. Hij leerde snel en ook hij haalde het examen in één keer.
Mijn moeder, vader, broertje en ik haalden dus allemaal in één keer ons rijbewijs bij Peter.

Sanne en familie

Ik moest van ver komen, vroeger thuis nooit een auto gehad, geen gevoel voor techniek en al wat ouder. Peter heeft me er door heen geloodst met zijn geduld, humor en aandacht. We hebben allerlei verkeerssituaties geoefend. Peter ondersteunde zijn instructies door verkeerssituaties te tonen op de iPad. Zo heb ook ik mijn onzekerheid overwonnen!

Anne-Marie
© 2024 Rijschool Kooreman
Algemene voorwaarden / Privacyverklaring